Pur Logo
Потопете се в историята на Pur. Oт 1951
1951

Раждането на малкия герой

Миенето на чинии винаги е било изтощително. Продължителното накисване и почистване на чиниите е част от ежедневието. През 1951 г. бившият филиал на Henkel Böhme Fettchemie разработва малко чудо за немските домакини - първият Pril, който в началото е под формата на прах. Невероятната му почистваща сила и нежна формула за кожата превръщат миенето на съдове в лесна задача. Равномерното намокряне на съдовете с малко количество вода позволява бързото им изсушаване. Избягването на кърпите за подсушаване не само намалява работата, но е и по-хигиенично.

1959

Pril - в течна форма

След като са били в продажба почти десетилетие, течните препарати започват все повече да изместват праховете за миене на съдове. Pril отново е пионер в тази област. Течната му формула бързо жъне успех и се превръща в продукта, който познаваме днес.  И най-важното, дозата е опростена, което дава възможност на потребителите да използват точното количество течност - още една революционна стъпка към подобряване на устойчивостта.

1965

Pril Handmild

През 1965 г. е представен революционният и нежен към кожата Pril Handmild - първият течен препарат за съдове, специално разработен за сухи и чувствителни ръце. Преди това много потребители е трябвало да носят ръкавици за миене на съдове. Това вече не се налагало.

2001

Pur в България

В България, Pril е наложен като търговската марка Pur. Препаратът за съдове Pur със своите унаследени качества, присъщи на марка с иновативната немска технология, с отлично действие и много ползи за своите потребители, през 2001 г. се превръща в кухненското чудо и за българските домакини.

В продължение на много години домакинствата се радват на безупречни и лесно постижими резултати, благодарение на Pur. Марката е сред първите международни продукти от висок клас, които навлизат на местния пазар. Pur налага първокласни технологични иновации за потребителите си като ги образова и засилва очакванията им към тази категория продукти.

2011

Pur Power Crystals

През 2011 г. Pur представя на пазара Pur Power Crystals, нова подкатегория с още по-плътна формула, обогатена с мощни кристали, която има 4 пъти по-силно действие при премахването на лепкави мазнини и трудни за отстраняване засъхнали храни.

2012

Pur Pure & Natural

През 2012 г. марката продължава иновацията с въвеждането на чисто нова линия от висок клас, вдъхновена от природата, която се нарича Pur Pure & Natural. Тя включва чудесни естествени аромати, които превръщат миенето на чинии не само в лесно, но и в приятно занимание.

2014

Pur Gold

През 2014 г. Pur въвежда златен стандарт в миенето на чинии с новата си линия Pur Gold, която с двойно по-плътната си формула прави продуктовата гама още по-икономична и с това природосъобразна. Действието на продуктите, което е силно и ефективно като при накисване, премахва скорбялата с минимално усилие.