Pur Logo

Чана масала

Съставки
Порции: 4

  • 400 гр. нахут от консерва
  • 800 гр. смлени домати от консерва
  • 15 гр. джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 люта чушка пири-пири
  • 1 с.л. гарам масала
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. куркума
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 4 с.л. гхи
  • 50 мл. вода
  • сол
  • силантро (за украса)
  • хляб наан (за сервиране)
  • ориз басмати (сготвен, за сервиране)

Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, фино сито, кухненски робот, тиган, силиконова шпатула

Обелете джинджифилa и чесъна. Обелете и нарежете на ситно лука. Отцедете нахута, като, ако желаете, можете да запазите течността за друга рецепта. Сложете обеления джинджифил и чесън, лютата чушка пири-пири, гарам масала, смлян кимион, куркума, и лют червен пипер в кухненския робот и блендирайте до получаване на гладка паста.

Подгрейте гхи в тиган на среден огън. Добавете лука и задушете за около 5 мин., или докато се задуши. Добавете пастата от подправките, отцедения нахут, доматите, и вода и оставете да къкри около 10 мин.

Овкусете със сол на вкус. Украсете със силантро и сервирайте с хляб наан и сготвен ориз басмати. Добър апетит!

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 

Pur отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.