Pur Logo

Камбала в мляко с мащерка и броколи

Съставки
Порции: 2

  • 100 гр. камбала (филе без кожа) 
  • 100 гр. броколи 
  • 100 мл. мляко 
  • 5 стръка мащерка
  • 100 мл. зеленчуков бульон (разделени) 
  • 40 гр. масло 
  • 20 гр. филирани бадеми 
  • сол 
  • пипер

Необходими съдове и прибори:  малък тиган, лъжица за бъркане, голям тиган, малка касерола, нож, дъска за рязане, решетъчна лъжица

Запечете филираните бадеми в тиган до златисто.

Кипнете почти половината зеленчуков бульон и мляко, овкусете добре с сол и черен пипер. Добавете мащерката и оставете да се накисне в топлото мляко за около 3 - 5 мин.

След това, поставете камбалата в горещо, но не врящо мляко (прибл. 90°C). Оставете да се готви около 3 - 4 мин. в зависимост от дебелината.

През това време, напълнете касеролата с вода, добавете сол и оставете да кипне. Нарежете броколите на цветчета.

Бланширайте броколите в солената вряща вода за 3 - 4 мин., така че да останат хрупкави. Отцедете ги и ги заделете настрана.

Разтопете маслото в тиган, добавете останалия зеленчуков бульон, и оставете всичко да заври бавно.

След това, сложете бланшираните броколи в масления бульон. Овкусете със сол и черен пипер по желание. Сервирайте камбалата върху броколите и гарнирайте с филирани бадеми.

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 

Pur отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.