Pur Logo

Задушено пиле с 5 съставки и спелта

Съставки
Порции: 2

  • 2 пилешки бутчета
  • 190 г спелта
  • 1/2 глава радичио
  • 6 скилидки чесън
  • 60 мл ябълков оцет
  • 355 мл вода
  • сол
  • пипер
  • зехтин за пържене
Прибори: дъска за рязане, нож, щипки, тенджера, лъжица за готвене

Подправи пилето от двете страни със сол и пипер.

Извади кочана на радичиото и го нарежи на тънки лентички. Обели скилидките чесън и ги намачкай.

Сложи тенджера на среден до силен огън и добави малко зехтин. Добави бутчетата с кожата надолу и задуши за ок. 12 мин, докато кожата стане хрупкава и златиста. Обърни и задуши за още ок. 8 мин. Свали от котлона.

Добави още малко зехтин в тенджерата, ако е необходимо, и добави чесъна. Сотирай за ок. 1 мин и добави спелтата. Подправи със сол и пипер и остави да се задушава за ок. 5 мин. или докато замирише и спелтата се запече леко. Деглазирай тенджерата с ябълков оцет и след това добави вода. Остави да заври.

Когато водата заври, върни пилешкото обратно и вари за прибл. 20 мин или докато пилето и спелтата са готови и почти не е останала течност. Постави пилешкото със спелта в чиния и сервирай с радичио. Приятен апетит!

Страх те е от бъркотията? Няма защо!

След като твоят #enjoytogether момент приключи, няма защо да се притесняваш за мръсните съдове.

Със Pur дори най-упоритото замърсяване като мазнина или загоряло се премахва, така че съдовете ти са отново идеално чисти.