Pur Logo

Бургер с халуми и сос от медена горчица

Съставки
Порции: 4

  • 500 гр. халуми 
  • 1 глава лук (червен) 
  • ½ тиквичка 
  • ½ патладжан 
  • 175 мл. растителна мазнина(разделени) 
  • 1 ч.л. къри на прах 
  • 100 гр. горчица 
  • 30 гр. захар 
  • 10 гр. мед 
  • 4 хлебчета за бургери
  • 4 листа радикио 
  • 2 стръка мента 
  • сол 
  • пипер 
  • растително олио за пържене

Необходими съдове и прибори:  дъска за рязане, нож, торбичка за фризер, тиган, кухненски щипки, фурна, голяма купа, тел за разбиване, тава за печене, хартия за печене, назъбен нож, шпатула, четка

Нарежете лука на кръгчета. Нарежете на ивици халумито, тиквичката и патладжана.

Изсипете малко от растителната мазнина, къри, сол и черен пипер в торбичка за фризер. Затворете я добре и разтръскайте за да смесите съставките. След това, добавете резените Халуми. Сложете в хладилника и оставете да се маринова около 30 – 60 мин.

Загрейте растителна мазнина в тиган. Запържете резените патладжан на среден огън от всяка страна за около 3 – 5 мин. докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер. Извадете патладжана от тигана и го заделете настрана.

В същия тиган, запържете тиквичките за около 2 – 3 мин. от всяка страна докато омекнат и станат тъмно златисти. Ако е необходимо, добавете още мазнина. Заделете настрана.

Загрейте предварително фурната на 200°C. В голяма купа, разбийте с тел горчицата, захарта и меда.

Като бъркате непрекъснато, бавно добавете останалата мазнина на тънка струя. Разбивайте до получаване на кремообразен сос. Овкусете със сол и черен пипер.

Срежете на две хлебчета за бургери и ги сложете върху покрита с хартия за печене тава. Запечете в предварително загрята на 200°C фурна за около 4 – 6 мин.

Загрейте растителната мазнина в тиган на среден огън. Запържете сиренето халуми за около 2 – 3 мин. от всяка страна докато покафенее леко.

Намажете всяко хлебче с медено-горчичния сос. Поставете лист радикио върху долната част и наредете отгоре последователно сирене, тиквичка, патладжан и лучени кръгчета. Поставете мента листа върху зеленчуците. Поръсете с още сос, покрийте с горната част на хлебчето и сервирайте с домашни пържени картофки!

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 

Pur отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.