Pur Logo

Брауни чийзкейк

Съставки
Порции: 12

  • 120 г натурален шоколад
  • 120 г масло
  • 5 яйца (разделени)
  • 60 мл мляко
  • 350 г захар (разделена)
  • 100 г универсално брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 500 г крема сирене
  • 125 г заквасена сметана
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • екстракт от ванилия
  • брашно за поръсване
  • пресни малини за гарниране
  • 100 мл бита сметана (по желание)
  • 1 с.л. пудра захар (по желание)
Прибори: фурна, малък тиган, миксер, форма за торта, шпатула, голяма купа, тел за разбиване, нож

Загрей фурната до 180°C/350°F. В малък тиган разтопи маслото и шоколада на умерен огън. Остави настрана. Разбий няколко яйца, млякото и част от захарта с миксера. Добави сместа от разтопените масло и шоколад и разбий до хомогенна смес. Добави брашно и сол и разбий.

Намасли форма за торта с малко масло и я поръси с брашно, ако е необходимо. Добави тестото за брауни и изглади повърхността. Печи в предварително загрята фурна при 180°C/350°F за ок. 25 мин.

Междувременно добави крема сиренето, останалата захар, останалите яйца, заквасената сметана и екстракта от ванилия в голяма купа. Разбий до хомогенна смес.

Извади формата за торта от фурната и намали температурата до 160°C/320°F. Напълнете кремообразната смес във формата за торта и изглади повърхността. Върни във фурната и печи за прибл. 50 – 55 мин до слягане на пълнежа.

Извади тортата от фурната. Остави да изстине, преди да минеш с малък, остър нож по ръба на формата. Отвори формата и свали страните. Когато тортата изстине, я пренеси в хладилник и я остави да се охлажда поне 4 часа, а за най-добър резултат я остави да престои една нощ.

Разбий сметаната и пудрата захар до хомогенна смес. Нанеси тънък слой бита сметана върху тортата и я поднеси гарнирана с пресни малини.

Страх те е от бъркотията? Няма защо!

След като твоят #enjoytogether момент приключи, няма защо да се притесняваш за мръсните съдове.

Със Pur дори най-упоритото замърсяване като мазнина или загоряло се премахва, така че съдовете ти са отново идеално чисти.